Index Vakbarát Hírportál

Meztelenre vetkőzve tiltakozott egy férfi a Szent Péter-bazilikában

2023. június 2., péntek 15:05

Levette a ruháit, majd felmászott a vatikáni Szent Péter-bazilika főoltárára egy férfi csütörtök este, hogy így tiltakozzon az ukrajnai háború ellen.

A megbotránkoztató eset nem sokkal a bazilika zárása előtt történt. A férfi hátán egy felirat szerepelt, ami az ukrajnai gyerekek megmentéséről szólt. Vatikáni források szerint a tiltakozónak több, saját maga okozta vágás volt a testén – közölte a Reuters.

A BAZILIKA FELÜGYELŐI AZONNAL KÖZBELÉPTEK, LEHÚZTÁK A FÉRFIT AZ OLTÁRRÓL ÉS KIHALLGATÁSRA BEKÍSÉRTÉK A CSENDŐRSÉGRE.

Ezt követően átadták őt az olasz rendőrségnek. A Reuters szerint a férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd. Elmondása szerint nagy szenvedést okoz neki azoknak az ukrán gyerekeknek a halála, akik az orosz bombatámadások következtében vesztették életüket. 

Ahogy az Index beszámolt róla, legutóbb május közepén történt atrocitás a Vatikánban, amikor egy autó száguldott át nagy sebességgel a Vatikán Szent Anna-kapuján, áttörve a svájci gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrző pontján.

A biztonságiak még egy lövést is leadtak, hogy feltartóztassák a járművet. A lövés a bal első sárvédőt érte, de az autó továbbhajtott egészen az Apostoli Palota hátsó udvaráig, ahol a vezető kiszállt, és a biztonságiak őrizetbe vették.

Rovatok