Index Vakbarát Hírportál

Kártyavárként omlott össze egy híd Indiában

2023. június 5., hétfő 10:17

Összeomlott egy kivitelezés alatt álló híd vasárnap az indiai Biharban, a Gangesz folyó fölött. A négysávos híd építési költsége 1,716 millió eurót tett ki, és már második alkalommal esett szét.

A Bihar északi és déli részét összekötő hidat 2016-ban kezdték el megépíteni. Számos szerencsétlenség történt a munkálatok közben, és nyolc alkalommal kellett elhalasztani az átadás időpontját.

Az építkezésnek 2019 márciusára kellett volna befejeződniük, de addigra még a munkálatok negyedét sem sikerült megfelelően elvégezni. Később az állami kormányzat 2020 márciusára, majd 2022-re hosszabbította meg a határidőt – írja a The Hindu.

2022. április 30-án az erős szél és az intenzív eső miatt a híd egy része leomlott. Ekkor komoly kérdések merültek fel az építési munkálatokkal kapcsolatban, ugyanakkor semmilyen érdemi következménye nem lett – a befejezés határidejének újabb eltolásán kívül.

A híd újabb összeomlása múlt hét vasárnap történt meg, miközben – a szemtanúk elmondása szerint – sok ember dolgozott rajta. Áldozatokról nem érkeztek hírek.

A The Economic Times megírta, hogy az állami kormány tisztviselői szerint a híd egyes részeit  szándékosan, szakértői tanácsra rombolták le, hogy helyrehozzák a tervezési hibákat.

Rovatok