Index Vakbarát Hírportál

Államokra lebontva láthatjuk, hol mennyibe kerül a gyereknevelés az Egyesült Államokban

2023. június 5., hétfő 13:30

A tanulmányban a két felnőttből és egy gyermekből álló háztartásokat vették figyelembe a családok 2022-es átlagos megélhetési költségei alapján.

Egy amerikai kutatócég felmérést végzett arról, hogy milyen költségekkel jár az USA-ban a családok számára a gyereknevelés. A kutatás vezetői a Bloombergnek nyilatkoztak a kapott eredményekről. 

A cég tanulmányában 381 nagyvárosi területet elemzett, és megállapította, hogy a gyereknevelés átlagos éves költsége Amerikában közel 21 ezer dollár.

Az elemzésben különféle költségeket vettek figyelembe, mint például az élelmiszer, lakhatás, gyermekgondozás, egészségügyi ellátás, közlekedés és egyéb szükséges kiadások.

Az eredményekből kiderült, hogy gyermekneveléssel összefüggésben a tíz legdrágább nagyváros közül öt Kaliforniában található, ahol a lakhatási költségek rendkívül magasak.

San Franciscóban egy gyermek felnevelése évente 35 647 dollárba kerül, ami közel kétszerese az országos átlagnak. San José is az élmezőnyben van, ahol évente 33 000 dollárral kell kalkulálni.

Jaclyn DeJohn, a SmartAsset gazdasági elemzésekért felelős vezető szerkesztője az interjúban elmondta azt is, hogy mivel a gyermekgondozási költségek folyamatosan emelkednek, a családok egyre nehezebben tudják megengedni maguknak a kényelmes életet, és ezért keresik a költségcsökkentés lehetőségeit.

A 10 legolcsóbb metropolisz egytől egyig az Egyesült Államok déli részén található, felük Dél-Karolinában. Ennek fő oka az lehet, hogy a Covid-járvány idején a drágább államokból – köztük Kaliforniából és New Yorkból – idemenekültek az emberek. A tanulmányban szereplő városok közül a legolcsóbbnak a Tennessee állambeli Morristown számít „mindössze” 14 577 dolláros éves kiadással.

Rovatok