Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is azonosítatlan az indiai vonatbaleset több mint száz áldozata

2023. június 6., kedd 12:29

Még pénteken történt India legsúlyosabb vonatszerencsétlensége. Keddre azonban még mindig nem azonosították a több mint száz holttestet. A hatóságok részletes listát készítettek az áldozatok jellemzőiről. Az állam székhelyén található kórházban a holttestekről készült felvételeket televízió-képernyőkön is vetítik a könnyebb azonosítás végett.

Halálos vonatbaleset történt múlt pénteken India Odisa nevű államában, amikor kisiklott egy személyvonat, majd összeütközött egy szemből érkező tehervonattal helyi idő szerint este 7 óra körül.

A balesetben több mint ezer ember megsérült, és legalább 288 utas meghalt. Mint arról beszámoltunk, a szerencsétlenség áldozatai közül többeket nem tudtak azonosítani a hatóságok. Kedden a rendőrség közölte,

több mint száz ember személyazonosságát még mindig nem sikerült kideríteni.

Az MTI híradása szerint az állam székhelyén található kórházban – az azonosítás megkönnyítése érdekében – a holttestekről készült felvételeket televízió-képernyőkön vetítik, hogy az eltűnt családtagokat kereső rokonok hamarabb felismerhessék őket. 

Emellett részletes listát is készítettek minden egyes elhunyt jellemzőiről, a rokonok pedig megtekinthetik a róluk készült fotókat is.

Asvini Vaisnav indiai vasúti miniszter a hét végén közölte: a tragédiát az elektronikus jelzőrendszer hibája okozta. A Times of India című napilap szerint a Coromandel Express zöld jelzést kapott a Kolkata és Csennai közötti fővonalon, de emberi hiba miatt egy olyan vágányra terelték, ahol egy tehervonat közlekedett.

A személyvonat ezután mintegy 130 kilométeres óránkénti sebességgel összeütközött a tehervonattal. Három kocsi ezután a szomszédos vágányra zuhant, és egy Bengaluru és Kolkata között közlekedő gyorsvonat hátuljának ütközött. Ez az ország történetének egyik legsúlyosabb vasúti katasztrófája, a nyomozás jelenleg is tart.

Rovatok