Index Vakbarát Hírportál

Súlyos vádak miatt távozik a CNN elnök-vezérigazgatója

2023. június 7., szerda 17:45

13 hónap után távozik Chris Licht, a CNN elnök-vezérigazgatója. A szakembert számos bírálat érte az utóbb időben, a hírcsatorna anyavállalata már keresi utódját, miközben történelmi mélyponton van a CNN nézettsége.

Távozik Chris Licht a CNN elnök-vezérigazgatója, a vezető csupán egy évig irányította a vállalatot – közölte a CNN.

„Megbeszélést folytattam Chris Lichttel, távozik a CNN-től” – jelentette be David Zaslav, a Warner Bros. Discovery anyavállalat vezérigazgatója a CNN munkatársainak a csatorna napi szerkesztőségi megbeszélésének kezdetén. Chris Licht nem kívánta kommentálni a saját távozását.

A vezető  azt követően távozik a CNN-től, hogy a The Atlantic című lapban egy kritikus hangvételű portré jelent meg róla.

A cikkben bemutatták a CNN elmúlt évét is, amelyet elbocsátások, történelmi mélypontra eső nézettség és a munkatársak rossz morálja jellemzett. 

A The Atlantic cikkét követően Licht bocsánatot kért a munkatársaktól és közölte a hírcsatornával: nem ismerte fel magát a cikk egyes részeinek olvasásakor, és sajnálja, hogy elvonta a figyelmet a szerkesztőség munkájáról. Licht a cikk megjelenése után ígéretet tett a munkatársak bizalmának visszaszerzésére, de egyre világosabbá vált, hogy már nem sokáig vezetheti a hírcsatornát. 

Nehéz lesz megtalálni az utódját

A CNN anyavállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy keresik Licht utódját, de a keresés eltart majd egy darabig, egyúttal felelősséget vállalt azért, hogy a távozó elnök-vezérigazgató nem tudta megfelelően ellátni feladatait. 

Zaslav arról is beszélt, hogy a CNN vezetői csapatának tagjai Amy Entelis, a tehetség- és tartalomfejlesztési ügyvezető alelnök, Virginia Moseley, a szerkesztőség ügyvezető alelnöke és Eric Sherling lesznek. David Leavy, akit nemrégiben neveztek ki operatív vezérigazgatónak, továbbra is a vállalat kereskedelmi tevékenységét fogja felügyelni.

Nagyon bízunk ebben a csapatban és teljes mértékben támogatni fogjuk őket az új vezérigazgató kinevezéséig 

– közölte Zaslav a CNN munkatársainak küldött e-mailben. 

 (Borítókép: Chris Licht. Fotó: Mike Coppola / Getty Images)

Rovatok