Index Vakbarát Hírportál

Múzeumban állítják ki a cápát, aki megevett egy turistát

2023. június 13., kedd 21:46

Az egyiptomi szakemberek mumifikálják a cápát, amely felfalt egy orosz férfit, hogy kiállíthassák egy múzeumban.

Egyiptomi múzeumi szakemberek mumifikálják azt a cápát, amely felfalt egy orosz férfit, aki egy népszerű üdülőhely strandján úszott. A ragadozót ki fogják állítani − írta meg a New York Post

A Tengeri Tudományok Intézetének és a Vörös-tengeri Rezervátumoknak a szakemberei hétfőn kezdték meg az állat bebalzsamozását − jelentette az Al Arabiya helyi csatorna. Amint a folyamat befejeződik, a mumifikált cápa az intézet múzeumában lesz kiállítva.

Az állatban egy férfi, Vlagyimir Popov testrészeit találták meg, ami megerősítette a hatóságokat abban, hogy elfogták a csütörtöki támadásban részt vevő cápát a népszerű tengerparti üdülőhely, Hurghada egyik szállodája közelében.

A támadásról készült videofelvételeken látható, amint a 23 éves Popov kétségbeesetten csapkod az óceánban, mielőtt a víz alá rántja a cápa.

A múzeumi szakemberek kihúzták az orosz férfi testének felét a cápa belsejéből, beleértve a fejét, a mellkasát és a karjait. Nem sokkal a baleset után halászok találták meg a maradványai másik részét a tengeren.

Rovatok