Index Vakbarát Hírportál

Megdöntötték a megállás nélküli főzés rekordját

2023. június 13., kedd 18:15

Hilda Baci nigériai szakácsnő bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, miután négy napon át főzött megállás nélkül májusban. Az eredményt a Guinness World Records (GWR) is hitelesítette.

A BBC beszámolója szerint a nő 100 órán át főzött, minden órában öt perc szünetet engedélyeztek neki. A GWR azonban 93 óra 11 perces rekordot jegyzett fel, mert Baci egy alkalommal a megengedettnél hosszabb szünetet tartott. A szabályok értelmében csak a szünetekben használhatta a mosdót vagy alhatott. Volt egy asszisztense is, aki hideg borogatást és lábmasszázst is adott neki.

A nigériai szakácsnő még így is több mint öt órával megdöntötte a korábbi rekordot, amelyet Lata Tondon indiai szakácsnő állított fel 2019-ben a közép-indiai Rewában.

A 27 éves Baci május 11-én, csütörtökön, helyi idő szerint 15 órakor kapcsolta be a tűzhelyet, és hétfőn hagyta abba a főzést. A nigériai Lekki város előkelő negyedében tartott eseményen nem voltak jelen a GWR tisztviselői, de később átnézték a térfigyelő kamerák által rögzített felvételeket.

Egyszerűen tudtam, hogy olyasmit kell tennem, ami... nem mindennapi, hogy felhívjam a figyelmet magamra, Nigériára és a fiatal afrikai nőkre

– nyilatkozta Baci a maratoni főzés után.

Rovatok