Index Vakbarát Hírportál

Sebastian Kurz is előad az idei MCC Feszten

2023. június 13., kedd 08:38

Sebastian Kurz egykori osztrák kancellár és Michael Knowles, az Egyesült Államok egyik vezető politikai kommentátora is előadást tart az idei MCC Feszten Esztergomban – közölte a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Sebastian Kurz Ausztria szövetségi kancellári posztját 2017 decemberétől 2019 májusáig, majd 2020 januárjától 2021 októberéig betöltő politikus, aki megválasztásakor a világ legfiatalabb kormányfője, és 31 évesen Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja volt, valamint a konzervatív értékek mellett az elmúlt években többször is kiálló, már saját napi rádióműsort is vezető amerikai színész, író, műsorvezető egyaránt közéleti témákról tart majd előadást az eseményen – írja az MCC programismertetőjében.

Ugyancsak a fesztivál előadója lesz az adattudomány úttörőjeként ismert Vincent Harinam, a Cambridge-i Egyetem statisztikai tanácsadója és Constantine Karalekas professzor, a Central Lancashire-i Egyetem Ausztronéziai Tanulmányok Központjának dékánja is.

Harinam kutatásaiban a mesterséges intelligenciának a bűnözés elleni harcban játszott szerepével és bűnüldözési statisztikák elemzésével foglalkozik.

A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is lesznek magyar közéleti szereplői az MCC Fesztnek, és számos szakterület képviselteti magát olyan tematikus beszélgetéseken, mint például a fintechágazat helyzete.

A digitalizáció ereje a pénzügyi szektorban című panelbeszélgetésen a digitális bankolás, a mesterséges intelligencia által hajtott innovációk, valamint a kriptovaluták kérdéskörét járják körül a résztvevők.

A magyar előadók között lesz többek között

Ákostól Dzsúdlóig

Az MCC Feszten idén fellép Ákos, a Bagossy Brothers Company, az Irie Maffia, a Budapest Bár, a Balkan Fanatik, a Random Trip és Regán Lili.

A népszerű fiatal előadók közül Valmar, T. Danny, Dzsúdló, illetve a Blahalouisiana Szimfonik teszik tiszteletüket.

Rovatok