Index Vakbarát Hírportál

Tragikus véget ért a nigériai esküvő, száznál is több vendég halt meg

2023. június 14., szerda 08:29

Több mint száz esküvői vendég meghalt, miután hétfőn felborult egy csónak Nigéria északi részén. A tragédia hajnali három körül történt, így a hatóságok csak jóval a baleset után értesültek a történtekről. Száz embert már sikeresen kimenekítettek a vízből, a keresés még szerda reggel sem ért véget.

A helyi lakosok és a rendőrség továbbra is több tucat embert keres, akik egy esküvőről érkezve egy túlzsúfolt hajón utaztak, amely hétfőn kora reggel borult fel Kwara állam Pategi megyéjében, az állam fővárosától, Ilorintól mintegy 160 kilométerre a Niger folyón – mondta el a rendőrség szóvivője.

Hozzátette, 

legalább 103 esküvői vendég meghalt, száz embert viszont sikeresen kimenekítettek a vízből. 

Az esküvőt a szomszédos Niger állambeli Egboti faluban rendezték. A baleset egy helyi lakos elmondása szerint hajnali három órakor történt, így órákig senki sem értesült a szerencsétlenségről.

Abdul Gana Lukpada helyi rendőrfőnök elmondása szerint a vendégek motorkerékpárokon érkeztek a rendezvényre, azonban egy helyi készítésű bárkán kellett hazatérniük, mert az utakat a heves eső miatt víz árasztotta el.

A csónak túlterhelt volt, majdnem háromszázan utaztak rajta. Menet közben egy úszó fatörzsnek ütköztek, amely kettéhasította a járművet

– mondta Lukpada.

A mentésben részt vevő egységek először mintegy ötven embert mentettek ki, a mentés eleinte „lassú és nagyon nehéz” volt. 

A keresés szerdára virradóra sem ért véget.

A helyben gyártott csónakok balesetei gyakoriak a folyón, a vízi járművek rossz állapota és túlterheltsége miatt.

Rovatok