Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor is ott volt Silvio Berlusconi búcsúztatásán

2023. június 14., szerda 18:33

Orbán Viktor is részt vett Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök temetésén Milánóban. A magyar miniszterelnök megható szavakkal búcsúzott régi barátjától a közösségi oldalán.

Orbán Viktor június 14-én Olaszországba utazott, hogy lerója kegyeletét Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, a Hajrá, Olaszország (FI) párt elnökének gyászszertartásán.

A temetési szertartást délután 3 órakor tartották a milánói székesegyházban, állami tiszteletadással.

Isten veled, Silvio!

– fogalmazott Orbán Viktor a Facebookon.

Mint megírtuk, 86 éves korában, hétfőn meghalt Silvio Berlusconi, a második világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban volt miniszterelnöke. Az egykori kormányfő leukémiás volt. Az életét képekben ide kattintva tudják megtekinteni.

A magyar kormányfő közismerten remek viszonyt ápolt az olasz jobboldali politikussal. Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy rengeteget tanult Berlusconitól.

A miniszterelnök a halálhírt követően szinte azonnal reagált Berlusconi halálhírére: mint fogalmazott, számára ez egy nagy barátság végét is jelenti.

Orbán Viktor szerda este a következő sorokkal vett végső búcsút a volt olasz miniszterelnöktől:

Végső búcsú Silvio Berlusconitól. Korszakos államférfi és igaz barát volt. Életünk egy darabja távozott vele. Isten veled!

Rovatok