Index Vakbarát Hírportál

Újabb orosz ellenzéki vezető vonulhat hosszú időre rácsok mögé

2023. június 14., szerda 18:15

Az ismert orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szövetségese követheti egykori aktivistatársát a börtönbe, akire komoly börtönbüntetést szabott ki a bíróság Moszkvában.

Lilija Csanyisevára, a bebörtönzött orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij korábbi munkatársára hét és fél éves börtönbüntetést szabott ki egy moszkvai bíróság.

A bíróság az aktivistát „szélsőségesség” és „szélsőséges társadalom működtetése” vádakban találta bűnösnek, az ügyész azonban még súlyosabb, 12 éves börtönbüntetést kért.

Higgy magadban, és dolgozz a pozitív változásokért. Írjatok nekem leveleket, nagy szükségem van most rátok. Más politikai foglyoknak is nagy szükségük van a támogatásotokra. És boldogtalan országunknak is nagy szüksége van rá. Én sem fogom feladni. Hiszem, hogy Oroszországot szabad, békés és emberséges országgá tehetjük együtt

– üzent az ellenzéki érzelmű oroszoknak az elítélt aktivista.

Csanyisevát, aki jelenleg 41 éves, 2021 novemberében tartóztatták le Ufában. Ezután átszállították egy moszkvai előzetes letartóztatási fogdába, ahol 453 napig tartották fogva, amíg az ellene indított eljárást előkészítették.

Rovatok