Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnából kapott ajándékot Novák Katalin

2023. június 15., csütörtök 08:24

Az ukrán női kézilabda-válogatott egy aláírt mezzel köszönte meg Novák Katalin köztársasági elnöknek, hogy Kisvárdán játszhatták le a 2023-as női kézilabda világbajnoki selejtezőjének „hazai” mérkőzését.

„Micsoda meglepetés” – írta Novák Katalin legújabb Twitter-bejegyzésében. A köztársasági elnök egy aláírt mezt kapott az ukrán kézilabda-válogatottól.

Így köszönték meg Magyarországnak, hogy Kisvárda városa adott otthont a 2023-as női kézilabda-világbajnokság selejtező mérkőzésének, amit a háború miatt nem lehetett Ukrajnában megrendezni

– írta Novák, aki hozzátette, „Magyarország segít”.

Korábban már írtunk róla, nem csak a köztársasági elnök felé tett gesztust az ukrán válogatott; Orbán- és Szijjártó-felirattal ellátott mezekkel a kezükben álltak össze egy csapatképre az ukrán női kézilabda-válogatott tagjai, miután április 11-én Kisvárdán játszhatták le az Észak-Macedónia elleni világbajnoki selejtező mérkőzésüket.

Február elején fordult Szijjártó Péter külügyminiszterhez az Ukrán Kézilabda Szövetség elnöke azzal, segítsen nekik abban, hogy az ukrán női válogatott Magyarországon fogadhassa Észak-Macedóniát világbajnoki selejtező mérkőzésen. A kérésnek eleget tett a külgazdasági és külügyminisztérium. A mérkőzést az ukránok nyerték 31–22-re, így összesítésben 55–44-es eredménnyel jutottak tovább az észak-macedónokon.

Rovatok