Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson elárulta, mivel pecsételte meg Donad Trump a sorsát

2023. június 15., csütörtök 08:04

Tucker Carlson – aki immár nyíltan a Fox News felszólító levelének dacára tevékenykedik – közvetlenül Donald Trump vádemelése után jelentkezett a Twitteren futó új műsorának harmadik epizódjával, amiben azt sugallta, hogy a volt elnök 2016. február 16-án „megpecsételte a sorsát”.

„Ez az a nap, amikor Donald Trump véres ellenségévé tette az emberiség történelmének legnagyobb és leghatalmasabb szervezetét, amely az amerikai szövetségi kormány lenne” – mondta a televíziós személyiség.

Ezen a napon, közel kilenc hónappal a 2016-os választások előtt Donald Trump azt mondta: „Soha nem kellett volna Irakba mennünk. Destabilizáltuk a Közel-Keletet. Hazudtak. Azt mondták, hogy vannak ott tömegpusztító fegyverek, de nem voltak, és tudták is, hogy nincsenek.”

Carlson szerint ez a kijelentés „túl sok embert érintett, mindkét oldalon”, és „azzal, hogy ezt mondta, megpecsételte a sorsát”.

„Mindannyian bűnösök voltak. Mindannyian tudták, mindannyian hazudtak. És egytől egyig gyűlölték Donald Trumpot, amiért leleplezte őket” – tette hozzá Tucker, utalva arra, hogy az iraki háborúban történtekért a republikánus és demokrata képviselők is felelősségre vonhatók.

Hiába a felszólító levél 

Mint korábban megírtuk, hét rendben vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Donald Trump közösségimédia-oldalán, a Truth Social felületén közölte, a kormányzat értesítette ügyvédjeit, hogy megtörtént a vádemelés. Ezzel ő lett az első exelnök az Egyesült Államok történetében, aki ellen szövetségi vádat emeltek.

Donald Trump ellen április elején már vádat emeltek New Yorkban egy másik ügyben hallgatási pénzek kifizetése és üzleti adatok meghamisítása gyanújával.

Tucker Carlson most azt állítja, a fent említett megjegyzés miatt akarják meghurcolni Donald Trumpot. Carlsont nemrég rúgták ki a Fox Newstól, és ezt követően saját műsort indított a Twitteren.

A Fox News hírtelevízió erre válaszul arról értesítette Tucker Carlson jogi képviseletét, hogy egykori műsorvezetője a csatorna szerint megsértette szerződését, amikor kedden elindította önálló műsorát.

Rovatok