Index Vakbarát Hírportál

Egy időseket szállító busz és egy kamion ütközött Kanadában, tizenöten meghaltak

2023. június 16., péntek 08:27

Időseket épp egy kaszinóba szállító busz ütközött egy kamionnal Kanada Manitoba tartományában helyi idő szerint csütörtökön – a tragédiában tizenöten életüket vesztették.

Egy időseket szállító busz egy kamionnal ütközött Kanadában. A buszon huszonöten utaztak, Manitoba hatóságai minden erőforrásukat bevetették a mentéskor – mondta el Rob Hill, a tartományi lovas rendőrség parancsnoka.

A tíz sérültet kórházba vitték. A televíziós csatornák képein egy árokba zuhant, égő busz látható, a közelben egy kamion összezúzott motorházzal, az aszfalton törmelékek, üvegcserepek, egy lökhárító, egy járókeret.

A rendőrség egyik vezetője, Rob Lasson szerint a busz és a kamion vezetője életben van, kórházban ápolják őket, a halottak főként idős emberek voltak. Hozzátette, hogy a baleset Carberryben, Manitoba fővárosától, Winnipegtől 170 kilométerre történt.

A buszon utazók Dauphin városból és környékéről származtak. A carberryi Sand Hills kaszinó egy szóvivője szerint a busznak csütörtökön kellett volna megérkeznie hozzájuk.

A dauphini idősek központjának egy munkatársa azt mondta, a busz csütörtök reggel indult az intézményből. Dauphinben az egyik evangélikus templomban a hozzátartozók számára segítőközpontot hoztak létre. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak – számolt be az MTI.

Rovatok