Index Vakbarát Hírportál

A jordán hadsereg lelőtt egy Szíriából berepülő drónt

2023. június 16., péntek 21:42

A jordán erők az elmúlt egy hét alatt már másodjára lőnek le Szíriából berepülő drónt. Az első alkalommal drogot csempésztek, most pedig fegyvereket szállítottak a drónnal.

A jordániai hadsereg a héten már a második, a szomszédos Szíriából berepülő drónt lőtte le pénteken – jelentette be a hadsereg vezetése. A Petra állami hírügynökség beszámolója szerint a Jordánia területe felett lelőtt, pilóta nélküli légi jármű ezúttal fegyvereket szállított, de további részleteket nem közöltek.

A jordániai hadsereg kedden már tudatta, hogy lelőtt egy drónt, amely kábítószert szállított Szíriából az ország északi határvidékére.

Jordánia azzal vádolja az Irán-barát milíciákat, hogy drogot csempésznek a területén keresztül a Perzsa-öböl menti jövedelmező piacokra, és ebben a szíriai hadsereg segíti őket.

Damaszkusz azt állítja, hogy mindent megtesz a csempészet visszaszorításáért, és folytatja a csempészbandák felszámolását déli határvidékein. Tagadja, hogy a csempészetben részt vennének a szóban forgó, Irán-barát milíciák.

A csempészési kísérletek ugrásszerű növekedése miatt Jordánia tavaly kénytelen volt megváltoztatni a hadsereg egységeinek elosztását a területén, nagy erőket vezényeltek át a Szíriával közös határ vidékére – írja az MTI.

Rovatok