Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán főrabbi Putyinnak: Ukrajnában nincsenek neonácik, büszke vagyok Zelenszkijre

2023. június 16., péntek 18:30

Vlagyimir Putyin szerint Volodomir Zelenszkij valójában nem is zsidó, hanem a zsidók szégyene, és folytatják Ukrajna nácitlanítását. Az ukrán főrabbi, Moshe Reuven Azman egészen máshogy látja az ukrán elnök szerepét és az ország helyzetét. A vezető rabbi szerint nincsenek Ukrajnában neonácik, és büszke arra, amit az ukrán elnök a hazájáért tesz.

Moshe Reuven Azman ukrán főrabbi reagált Vlagyimir Putyin a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon elmondott beszédére, amiben az orosz elnök Volodimir Zelenszkijt a zsidók szégyenének nevezte, illetve ismét azt mondta, hogy az úgynevezett „különleges katonai művelet” célja Ukrajna nácitlanítása. 

Az ukrán főrabbi reakciójában kifejtette, hogy a világ döntő többségéhez hasonlóan büszke az ukrán elnökre, aki mindent megtesz azért, hogy megvédje Ukrajnát a teljes körű orosz agresszióval szemben. 

Azt kell mondjam, hogy büszke vagyok Zelenszkij elnök úrra, amiért nem futamodott meg, minden tőle telhetőt megtesz az ukrán népért. Nem vagyok ezzel egyedül. Azt hiszem, az egész világ büszke rá. Ukrajnában nincsenek neonácik, csak tisztességes emberek, akik a hazájukat védik

– mondta Moshe Reuven Azman ukrán főrabbi. 

Putyin szerint Zelenszkij a zsidók szégyene

Vlagyimir Putyin a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon többek között arról beszélt, hogy Oroszország a legérintettebb a nácizmus elleni harcban. Amikor a moderátor arról kérdezte, hogy mit gondol az ukrán elnök zsidó származásáról, Putyin úgy válaszolt, hogy Volodimir Zelenszkij nem is zsidó valójában.

Zelenszkij nem zsidó, hanem a zsidó nép szégyene. Ez nem vicc. Neonácikat állítottak ma a pódiumra, hősként ünnepelték őket. Kötelesek vagyunk harcolni ellene. Oroszország a leginkább érintett ország a nácizmus elleni harcban. Ezt soha nem fogjuk elfelejteni

– jelentette ki az elnök, aki szerint a legfontosabb feladat továbbra is Ukrajna nácitlanítása. 

Rovatok