Index Vakbarát Hírportál

Gyalogosokat gázolt el a parkolóban száguldozó sofőr

2023. június 17., szombat 17:01

Bűnügyi nyomozást indított a zágrábi rendőrség egy 23 éves férfi ellen, aki egy bevásárlóközpont parkolójában pénteken elgázolt három gyalogost, és összetört egy autót, amelyben két másik személy megsérült, miután Mercedesével száguldozott egy autóstalálkozón a zágrábi Buzinban.

A Zágrábi Rendőrkapitányság délelőtt közölte, hárman súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek. Egy 35 éves és egy 21 férfit, illetve egy 32 éves nőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A Mercedes által elütött járműben utazó 22 éves férfi és 22 éves nő könnyebben sérült meg.

Az elkövető egy zágrábi rendszámú Mercedest vezetett, és a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott. A szemtanúk beszámolói szerint a sofőr körbehajtott az összejövetel helyszínéül szolgáló parkolóban, majd közvetlenül a gyalogosok és a parkoló autók közé hajtott.

Miután elütött három gyalogost, egy személygépkocsinak csapódott, amely ezután egy másik autónak ment – írja az Index.hr.

A közösségi oldalakon felvételeket is megosztottak a tragédia utáni állapotokról. Az egyiken az látható, hogy a sofőr közvetlenül az ütközés után az összetört Mercedesben ül. Egy másik autóban két sérült látható, illetve egy földön fekvő férfi.

Egy másik videón az látható, amint a sofőr kiszáll az autóból, majd az egyik áldozat felé közeledik, miközben a fejét fogja. Ezt követően fel-alá járkál, miközben a körülötte lévő tömeg próbál segíteni az áldozatokon.

Évek óta tartanak itt autóstalálkozókat

Az Index.hr hírportál a szemtanúk elmondása alapján arról írt, hogy a parkolóban, ahol a baleset történt, rendszeresen zajlanak nem hivatalos autóstalálkozók. Hozzátették, hogy általában békésen és gond nélkül zajlanak ezek az események, de előfordul, hogy egy-egy beképzelt személy száguldozással akarja felhívni magára a figyelmet.

Rovatok