Index Vakbarát Hírportál

Kínos baki: Joe Biden a brit királynőt éltette

2023. június 17., szombat 14:59

Az amerikai elnök egy rendezvényen az „Isten óvja a királynőt” kifejezéssel zárta a beszédét, és sokak szerint Biden elfelejtette, hogy II. Erzsébet már nem él.

Joe Biden amerikai elnök egy Connecticut államban tartott, az amerikai fegyvertartási törvények szigorítása mellett kiálló rendezvényen szólalt fel nemrég. 

A BBC beszámolója szerint a beszédét a brit himnuszból ismert „God save the Queen!”, azaz „Isten óvja a királynőt!” kifejezéssel zárta, azonban tavaly óta a királyról kell énekelni, mivel már III. Károly a brit uralkodó.

Az elnök furcsa végszaváról már számos videó kering az interneten, és az emberek csak találgatják, hogy mire gondolhatott. 

Joe Bidennek az elmúlt időszakban több mindennel is meggyűlt a baja, volt, hogy elesett, vagy beverte a fejét egy helikopterbe. Legutóbb a szavakkal volt gondja, eltévesztette Rishi Sunak titulusát. Az ügyben a legérdekesebb, hogy korábban egyszer már a miniszterelnök nevét is elrontotta.

Tavaly szeptemberben egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él. Emellett többször is előfordult, hogy Biden tanácstalanul téblábolt a színpadon.

Rovatok