Index Vakbarát Hírportál

Leszakadt egy híd Szerbiában az árvíz miatt

2023. június 17., szombat 09:04

Összeomlott a híd a Cacak melletti Mrcajevciben szombat reggel, az elmúlt napokban Szerbiát sújtó heves esőzések és hirtelen áradások közepette.

A szerbiai árvizek jelentős károkat okoztak az infrastruktúrában, több helyről kellett evakuálni a lakókat otthonaikból, a szerb hatóságok pedig több helyen rendkívüli állapotot hirdettek. A csapadékos időszak után a Musina folyó kiöntött, ami miatt több út is járhatatlanná vált.

Szombat reggelre pedig egy híd is összeomlott a megáradt folyó felett.

Az N1 szerint péntek éjfél óta szombat reggelig már összesen 217 embert evakuáltak az árvizek miatt. Az áradásról korábban a Szabad Magyar Szó is beszámolt, tegnap délutánig cikkükben 37 olyan városról és községről írtak, ahol rendkívüli állapotot hirdettek, az N1 azonban kora reggeli cikkében már 51 ilyen településről ad hírt.

Predrag Terzic, Kraljevo polgármestere és a rendkívüli helyzetet kezelő stáb vezetője a helyi médiának arról számolt be, hogy több mint húsz napja folyamatosan esik az eső a térségben. A szerb építésügyi, közlekedési és infrastrukturális ügyekért felelős miniszter a közlekedés helyreállítása érdekében ideiglenes hidakat állítana fel, ez azonban csak akkor lehetséges, ha apad a folyó.

Rovatok