Index Vakbarát Hírportál

Szigorú végzést adott ki Donald Trump perének ügyében egy floridai bíró

2023. június 19., hétfő 20:04

Egy floridai bíró hétfőn arra utasította Donald Trump volt amerikai elnök védőügyvédjeit, hogy ne adjanak ki bizonyítékokat a titkosított dokumentumok ügyében a médiának vagy a nyilvánosságnak – derült ki egy bírósági beadványból.

Bruce Reinhart bíró végzése Trumpnak az anyagokhoz való hozzáférését is szigorú feltételekhez kötötte, továbbá azt is kikötötte, hogy Trump nem tarthat meg másolatokat, és csak a védelmi jogtanácsos felügyelete mellett tekintheti át az ügy anyagait – írja a Reuters.

A végzés helyt adott az ügyészek múlt héten benyújtott indítványának, akik azt kérték a bíróságtól, hogy szabjon feltételeket arra vonatkozóan, hogy a védelem hogyan tárolja és használja a dokumentumokat.

Mint megírtuk, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök otthonából is kerültek elő titkosított iratok. Az FBI az elnök nyaralójában is tartott házkutatást.

Sok támadás éri Trumpot az elnökválasztás előtt

Donald Trump ellen a hónap elején emeltek vádat, azt állítva, hogy a Fehér Házból való távozása után törvénytelenül tartott meg titkos kormányzati dokumentumokat, majd összeesküvéssel akadályozta az ügyben indított szövetségi vizsgálatot. Trump mind a 37 vádpontban ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt.

A volt amerikai elnök ellen korábban a New York-i ügyészség vádat emelt egy  pornósztár ellen elkövetett szexuális erőszak miatt is.

Donald Trump a 2024-es választásokon Joe Biden kihívója lehet, ami rendkívüli módon aggasztja a demokratákat.

(Borítókép: Donald Trump 2022. augusztus 6-án. Fotó: Brandon Bell / Getty Images)

Rovatok