Index Vakbarát Hírportál

A Spotify egyik vezetője keményen nekiment Harry hercegéknek

2023. június 19., hétfő 15:07

„K*baszott szélhámosok – ezen a címen kellett volna podcastot indítani nekik, egyszer majd leiszom magam és elmesélem, milyen Zoom-hívásom volt Harryvel. B*sszák meg! Szélhámosok” – mondta Bill Simmons, a Spotify egyik vezetője.

Bill Simmons, a Spotify podcastinnovációért és monetizációért felelős vezetője „szélhámosoknak” nevezte Harry Herceget és Meghan Markle-t. Erre azt követően került sor, hogy a hercegi pár 20 millió dolláros szerződése a Spotifyjal idő előtt megszakadt.

A sorozatnak Archetypes volt a címe és Meghan volt a házigazdája. Hírességekkel és ismerősökkel beszélgetett, olyanokkal mint Mariah Carey, Serena Williams vagy például Trevor Noah. A sorozat rendre a hallgatottsági rangsor élén szerepelt, az összesen 20 millió dolláros megállapodásból 12 epizód készült el – összegezte a The Guardian.

Vége a barátságnak

A napokban a Spotify és az Archewell Audio közleményt adott ki. Ebben úgy fogalmaznak, hogy

kölcsönösen megegyeztek abban, hogy elválnak útjaik, és büszkék a közösen készített sorozatra.

A Spotifyhoz közeli források ugyanakkor azt mondták, a királyi pár nem teljesítette a szerződést, mivel csak egy 12 epizódos sorozatot készítettek. 

Bill Simmons most a saját műsorában beszélt az esetről. „K*baszott szélhámosok – ezen a címen kellett volna podcastot indítani nekik. Egyszer majd leiszom magam és elmesélem, milyen Zoom-hívásom volt Harryvel. B*sszák meg! Szélhámosok!” – fakadt ki.

További érdekesség, hogy a stockholmi székhelyű streamingcég jelenleg befektetői nyomással néz szembe, hogy javítsa teljesítményét, miután tavaly 430 millió eurós veszteséget ért el. Az év elején a Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek elismerte, hogy a cég elkövetett néhány hibát.

Rovatok