Index Vakbarát Hírportál

Tigriscápák támadták meg David Attenborough stábját forgatás közben

2023. június 20., kedd 11:31

A Netflix David Attenborough Our Planet II című dokumentumfilm-sorozatának stábja szörnyű találkozást élt át „hihetetlenül éhes” tigriscápákkal forgatás közben.

A négyrészes klíma-dokumentumfilm, amelynek narrátora Attenborough, június 14-én jelent meg a Netflixen. Az Our Planet első, nyolc epizódból álló sorozatát követi, amely még 2019-ben érkezett a platformra.

Most kiderült, hogy a stáb tagjai a Hawaiitól északra fekvő Csendes-óceán vizeiben forgattak a sorozathoz, amikor cápákkal kerültek közeli kapcsolatba.

A sorozat Emmy-díjas stábja éppen bálnákról készített víz alatti felvételeket Laysan – az egyik északnyugati Hawaii-sziget – közelében, amikor a cápák megtámadták őket. Az állatok végül hatalmas lyukakat haraptak a felfújható csónakjukba.

A Radio Timesnak nyilatkozva Toby Nowlan rendező elmondta, hogy a cápák viselkedése rendkívül szokatlan volt, és hozzátette, hogy az állatok „hihetetlenül éhesnek” tűntek.

A tigriscápa a csónaknak ugrott, és hatalmas lyukakat harapott bele. Az egész hajó felrobbant

– emlékezett vissza.

Szerencsére a csapat körülbelül 100 méterre volt a szárazföldtől, és még az előtt el tudták érni a partot, hogy a csónak teljesen leeresztett volna. Összesen két cápa támadta meg a csapatot.

Hihetetlenül éhesek voltak, ezért lehet, hogy nem volt elég természetes táplálék, és mindent megkóstoltak, amire csak rábukkantak a vízben

– magyarázta Nowlan.

Huw Cordey, a sorozat producere elmondta, hogy az eredeti elképzelés az volt, hogy víz alatti forgatásokat készítenek a Laysan sekély vizében várakozó tigriscápákkal. 

Olyan volt, mintha A cápa című filmben történt volna

– mondta.

Rovatok