Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktort emlegették egy szlovák lapban, Soros és Putyin neve is előkerült

2023. június 21., szerda 11:13

Nemrég jelent meg egy véleménycikk az egyik szlovák lapban, amiben Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek tulajdonított ellenséggyártásról volt szó.

A közelmúltban jelent meg egy véleménycikk a szlovák SME hírportálon, amiben Orbán Viktor miniszterelnök politikáját vette górcső alá egy szerző.

Beata Balogová publicisztikájában kifejtette: a társadalom már régóta stressz alatt van, a konfliktus pedig a politika kiinduló állapotává vált, ráadásul szerinte a támadások a kommunikáció uralkodó formájává váltak.

Ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy Orbán Viktor „receptje” alapján futószalagon történik az ellenségek gyártása, aminek az a következménye, hogy a választók fejében összekeveredik a valódi veszély azzal, amit „a populisták találnak ki”.

A szerző egy másik gondolatmenetében azt írja, hogy a volt szlovák miniszterelnök, Robert Fico pártját, a Smert támogató szavazó számára a nyitott társadalmat preferáló Soros György magyar származású amerikai üzletember hasonló fenyegetést jelent, mint az a Vlagyimir Putyin orosz elnök, akit Balogová háborús bűnösnek nevez.

Rovatok