Index Vakbarát Hírportál

Robbanás rázta meg Párizs belvárosát

2023. június 21., szerda 18:25

Robbanás történt szerda délután Párizs belvárosában, az 5. kerületi Alphonse-Laveran téren, a Saint-Jacques utca közelében – közölte a helyi polgármesteri hivatal.

„Ötödik kerületi lakók, gázrobbanás történt az Alphonse-Laveran téren, épületek égnek, maradjanak távol, hogy a tűzoltók végezhessék a munkájukat!” – írta a Twitteren Édouard Civel alpolgármester.

Laurent Nunes párizsi prefektus a helyszínen arról tájékoztatta a sajtót, hogy a robbanás a Saint-Jacques utca 277-ben történt a Paris American Academy elnevezésű kétnyelvű dizájniskolában, amelynek homlokzata leomlott, majd a tűz átterjedt a szomszédos épületre.

A tüzet a tűzoltóknak időközben sikerült eloltaniuk. A közösségi oldalakon terjedő fotókon hatalmas füstfelhőt lehet látni a környék felett.

A nem végleges információk szerint a robbanásban tizenhatan megsérültek, közülük hét ember állapota súlyos, kilencen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók a romok alatt továbbra is keresnek embereket.

A The Guardian legfrissebb információ szerint legalább 25 ember sérült meg a robbanás következtében.

Szemtanúk a francia hírtelevíziókban arról számoltak be, hogy a robbanást megelőzően erős gázszag terjengett a környéken.

A párizsi ügyészség annyit közölt, hogy egy épület kigyulladt és részben összeomlott a Saint-Jacques utcában, a Notre-Dame du Val-de-Grace templom közelében. A vádhatóság szerint egyelőre nem lehet megállapítani, hogy mi okozta a tüzet, nem szándékos sérülés okozása miatt indult eljárás.

Anne Hidalgo párizsi főpolgármester a helyszínre indult és a fővárosi önkormányzat válságstábot állított fel.

Rovatok