Index Vakbarát Hírportál

Légszomjjal küzd Ferenc pápa

2023. június 22., csütörtök 16:54

Ferenc pápa még mindig érzi a két héttel ezelőtti hasi műtét utáni érzéstelenítés hatásait, és problémái vannak a légzéssel.

A pápa csütörtökön beszélt arról, hogy légszomjjal küzd. Ezt a megjegyzést azután tette, hogy lemondott egy eseményt, ahol beszédet tartott volna.

„Még mindig az altatás hatása alatt vagyok. A légzésem nem jó” – idézte a Vatican News az egyházfőt, írja az AP News.

A 86 éves pápát június 7-én általános érzéstelenítés mellett egy háromórás műtétnek vetették alá, hogy helyrehozzanak egy sérvet a hasfalában és eltávolítsák a bélrendszer hegszövetét.

Június 16-án engedték ki az egészségügy intézményből. Sebésze azt mondta, hogy a pápa „jobban van, mint valaha”.

Ferenc pápa már korábban is panaszkodott arra, hogy a sebészeti beavatkozások után sokáig érezte az érzéstelenítés hatását, többek között egy 2021-es műtét után, amikor 33 centiméternyi vastagbelét távolították el. Részben erre a reakcióra hivatkozott, amikor visszautasította a térdszalagjai helyreállítására irányuló műtétet.

Az egyházfő a nehézségek ellenére a nyilvánosság elé állt a Vatikánban vasárnap. Ferenc pápa az ugandai iskolatámadásra és a görög partoknál hajótörést szenvedett illegális bevándorlókra emlékezett a Szent Péter téren összegyűlt hívek előtt.

Rovatok