Index Vakbarát Hírportál

Kisiklott egy hullámvasút Svédországban, legalább egy ember meghalt

2023. június 25., vasárnap 16:46

Stockholmban a Gröna Lund vidámparkban kisiklott egy hullámvasút, egy ember meghalt, és többen megsérültek – közölte az üzemeltető.

A Jetline nevű hullámvasút egyik kocsija kisiklott, a többi elakadt, sok ember pedig a mélybe zuhant. Az egyik utas, egy nő a helyszínen életét vesztette, kilenc embert mentőhelikopterrel kórházba szállítottak, a sérültek között felnőttek és három gyerek is van – közölte az SVT nevű svéd portál. „Ez felfoghatatlanul tragikus és borzalmas” – fogalmazott a Gröna Lund parkot üzemeltető cég szóvivője, Annika Troselius.

Tájékoztatásuk szerint a balesetet követően bezárták az parkot, a helyszíni mentés befejeződött. A katasztrófavédelem közlése szerint sok utas fennakadt a sínpályán, de őket épségben kiszabadítottak azóta. 

Ennek nem szabadott volna megtörténnie. Mindannyian nagyon meg vagyunk döbbenve, és jelenleg arra összpontosítunk, hogy hogyan gondoskodjunk az érintettekről és a munkatársainkról

– mondta a park szóvivője a helyi médiának. 

A televízió riportere épp a Jetline-ra akart felülni, mikor megtörtént a tragédia, videót is közzétettek az esetről. Simon André úgy látta, legalább két ember lezuhant a kisiklott kocsiból. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők olyan nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, úgy tűnt, mintha a teljes környéket lezárták volna. 

Rovatok