Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés volt az Egyesült Államokban, többen meghaltak

2023. június 26., hétfő 06:56

Erőszakos események rázták meg az Egyesült Államok két városát is hétvégén. Összesen öt ember halt meg és közel húsz ember sebesült meg a Kansasben és Michiganben történt lövöldözésekben.

Kansas Cityben vasárnap kora reggel egy parkolóban gyűlt össze egy nagyobb társaság, amelynek tagjai között elszabadultak az indulatok, és lőni kezdtek egymásra. A rendőrök három halottat találtak a helyszínen, öt embert pedig kórházba vittek.

A hatóság közleménye szerint gyanúsítottat egyelőre nem tudtak őrizetbe venni, ugyanakkor az esetnek számos szemtanúja volt, akik értékes információkkal szolgálhatnak.

Michiganben is ropogtak a fegyverek

Szombaton éjszaka Michigan állam egy kisvárosában a közösségi médiában meghirdetett utcai ünnepségen kezdtek egymásra lövöldözni az emberek. Egy 51 éves nő és egy 19 éves férfi meghalt, 12 további ember megsebesült.

Beszámolók szerint a sérültek közül hármat autók gázoltak el, amikor a több száz fős tömeg elkezdett menekülni a lövöldözés elől Saginaw városban, Michigan állam keleti részén. A tudósítások szerint a rendőrök öt lőfegyvert találtak, letartóztatás viszont nem történt.

Rovatok