Index Vakbarát Hírportál

A Colosseum falába véste a saját és barátnője nevét egy turista, keresik a rendőrök

2023. június 27., kedd 14:54

Keresnek egy turistát Olaszország fővárosában, miután megrongálta a város egyik leghíresebb kulturális örökségét, az ókori Colosseumot. Az olasz kulturális miniszter videót is megosztott az esetről közösségi oldalán. Mint írta, a férfit keresik a hatóságok, és komoly büntetésre számíthat.

Vandalizmus miatt keresnek egy turistát Rómában, miután a fiatal férfi kulcsokkal véste bele barátnője és saját nevét a közel kétezer éves római Colosseum falába pénteken. Az ANSA olasz hírügynökség szerint a felirat a következő volt:

Ivan+Haley 23.

Az esetről videó is készült, amelyet az olasz kulturális miniszter, Gennaro Sangiulian is megosztott Twitter-oldalán. 

„Rendkívül súlyosnak, méltatlannak és udvariatlannak tartom, hogy egy turista megrongálja a világ egyik leghíresebb épületét, egy olyan történelmi örökséget, mint a Colosseum, hogy belevésse menyasszonya nevét” – írta a videóhoz Sangiulian hozzátéve,


Bárki is követte ezt el, remélem, a hatóságok azonosítják a tettest, akit törvényeink szerint szankcionálnak majd

– fűzte hozzá a miniszter, aki a videó mellett egy kikockázott képet is megosztott az elkövetőről.

A CNN kiemeli, hogy ha a férfit elítélik, legalább 15 ezer eurós (több mint 5 millió forintos) pénzbírságra vagy akár öt év börtönbüntetésre is számíthat.

Nem ez az első eset, hogy kárt tesznek a híres épületben. 2020-ban egy ír turistát vádoltak meg a Colosseum rongálásával, miután a biztonsági személyzet észrevette, hogy állítólag a monogramját véste az ókori építménybe. A férfit feljelentették a rendőrségen.

Rovatok