Index Vakbarát Hírportál

Csak a kezét akarta megmosni, amikor a vízbe rántotta egy cápa

2023. június 28., szerda 16:33

A cápatámadás áldozatául esett férfi társai figyelmeztetése ellenére azt gondolta, nem lehet abból baj, ha pár másodperc alatt megmossa a kezét. Az Everglades szóvivője szerint nemzeti parkjukban ritka a cápatámadás, de azt javasolják, hogy legyen mindenki nagyon óvatos.

Cápatámadás történt a floridai Everglades Nemzeti Parkban. Az esetről videófelvétel is készült, amelyen az látható, hogy egy férfi társai figyelmeztetése ellenére kihajol egy csónakból, hogy egy pár pillanat leforgása alatt megmossa a kezét, de végül cápatámadás áldozata lesz, a ragadózó a kezénél fogva rántott be a vízbe.

A férfi – szerencséjére – gyorsan vissza tudott szállni a hajóra, a támadást követően kórházba szállították. A történtek alatt a hajón tartózkodó Michael Russo azt mondta, hogy komolyan kell venni az Everglades figyelmeztetését, és még másodpercekre sem szabad a vízbe nyúlni. 

Az Everglades és Dry Tortugas Nemzeti Parkok szóvivője a CBS Newsnak azt mondta, hogy az eset június 23-án reggel történt. A szóvivő megerősítette, hogy a harapásnyom valóban cápatámadásra utal, de nem világos, milyen cápa követte el a támadást. 

A cápaharapások rendkívül ritkák az Everglades Nemzeti Parkban, de mindig azt javasoljuk a látogatóknak, hogy legyenek óvatosak a park vadon élő állatai közelében 

– fogalmazott a szóvivő. 

Egyelőre nem világos, hogy konkrétan milyen cápa harapta meg a férfi kezét, de feltételezések szerint citromcápa vagy bikacápa lehetett. A citromcápák a floridai partvidék torkolataiban és partközeli vizeiben élnek, akárcsak a bikacápák.

Rovatok