Index Vakbarát Hírportál

Több mint húszmillió forintot fizettek a kézitáskáért, amibe semmi nem fér

2023. június 29., csütörtök 16:51

Több mint 63 ezer dollárért (aktuális árfolyamon számítva durván 21 millió forintért) kelt el egy aprócska, mindössze 657 × 222 × 700 mikrométer méretű kézitáska egy szerdai, online árverésen.

Az emberi szemmel alig látható, fluoreszkáló sárgászöld táska egy népszerű Louis Vuitton-design alapján készült – bár azt nem a luxusmárka, hanem egy New York-i művészeti kollektíva készítette – írja a CNN .

A brooklyni székhelyű MSCHF-csoport „mikroszkopikus kézitáska” néven emlegeti parányi alkotását, és azt állítja, hogy a táska elég keskeny ahhoz, hogy egy tűszemen átférjen, és kisebb, mint egy szem tengeri só.

A tárgyat egy olyan gyártási technológiával készítették, amelyet mikroméretű műanyag alkatrészek 3D-nyomtatására használnak.

Egy promóciós fotó részletesebben mutatja be a dizájnt, amelyen a Louis Vuitton jellegzetes „LV” monogramja látható. Úgy tűnik, a táska a francia márka OnTheGo termékén alapul, amely jelenleg teljes méretben 3100 és 4300 dollár közötti áron kerül kiskereskedelmi forgalomba.

Az árverést a Joopiter online aukciósház szervezte, amelyet Pharrell Williams amerikai zenész, lemezproducer és tervező alapított.

Rovatok