Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Martin Luther King testvére, Cristine King Farris

2023. június 29., csütörtök 20:42

Cristine King Farris meghatározó szerepet töltött be az amerikai polgárjogi mozgalomban. Bátyja halála után is azon dolgozott, hogy megőrizze és népszerűsítse Martin Luther King eszméit.

95 éves korában elhunyt Christine King Farris, Martin Luther King emberjogi aktivista testvére. A halálhírt unokahúga, Bernice King tiszteletes közölte a Twitteren.

Farris Martin Luther King 1968-as meggyilkolása után évtizedeken át dolgozott az afroamerikai polgárjogi harcos özvegyével, Coretta Scott Kinggel együtt azon, hogy megőrizzék és népszerűsítsék King örökségét. Farris a háttérben dolgozott, munkássága során nem került reflektorfénybe. 

Lehet, hogy nem a menet élén állt, de ez sok hősre igaz, aki részt vett a polgárjogi mozgalomban

– mondta Farrisről Marcellus Barksdale, a Morehouse College történelemprofesszora, aki szerint Farris bátyjához és sógornőjéhez hasonlóan fontos szerepet játszott az polgárjogi harcban. 

Farris 1927. szeptember 11-én született Willie Christine Kingként Atlantában. Ő volt az idősebb Martin Luther King tiszteletes és Alberta Christine Williams King első gyermeke – írja az AP

Farris segített Coretta Scott Kingnek felépíteni a King Központot, és segített Martin Luther King erőszakmentes ellenállás filozófiájának terjesztésében. Farrisnak meghatározó szerepe volt bátyja emlékezetének fenntartásában is. 

A King Center közölte, hogy gyászolja Farris elvesztését, aki alapító elnökségi tagja, korábbi alelnöke és pénztárosa volt a szervezetnek.

Rovatok