Index Vakbarát Hírportál

A vádlottak padján Ramzan Kadirov bérgyilkosa

2023. június 29., csütörtök 19:34

A német ügyészség 11 év börtönt kér arra a férfira, aki egy csecsen ellenzéki meggyilkolására készült. Az ügyben augusztusban születhet ítélet.

A német szövetségi ügyészség tizenegy év börtönt kér arra a férfira, aki a vád szerint egy Németországban élő csecsen ellenzéki meggyilkolását tervezte. Az ügyészség szerint a parancs Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság elnökének közvetlen környezetéből jött – írja a Der Spiegel

A német ügyészség azzal vádolja Walid D. csecsen nemzetiségű orosz állampolgárt, hogy egy száműzetésben élő csecsen ellenzéki meggyilkolását tervezte, és az államot veszélyeztető, súlyos erőszakos cselekmény előkészítésére készült, miközben megsértette a fegyvertörvényt. 

A bíróság szerint az ügyészség a bizonyítékok meghallgatása után teljes mértékben megerősítettnek látta a vádiratban szereplő vádakat. Meggyőződésük szerint a vádlott lőfegyvert szerzett, és egy másik gyanúsítottat utasított a gyilkosság végrehajtására.

A vádlottat 2021 elején tartóztatták le, és azóta előzetes letartóztatásban van. A müncheni tárgyalás egy évvel ezelőtt kezdődött. A bíróság közlése szerint a tárgyalás júliusban folytatódik a védelem meghallgatásával. Ítélet augusztusban várható.

Rovatok