Index Vakbarát Hírportál

Tűzforró, gőzölgő forrásvízbe nyúlt egy turista, majd csodálkozott, hogy megégette a kezét

2023. június 30., péntek 20:17

Egy nő úgy döntött, belemártja a kezét az amerikai Yellowstone Nemzeti Park egyik forrásvizébe. Azzal nem számolt, hogy a víz tűzforró, ami komoly égési sérüléseket okozhat. A meggondolatlan akcióról természetesen videó is készült.

A parkszolgálat szerint a wyomingi Yellowstone-ban található medencék vizei átlagosan 78 Celsius-fok körüli hőmérsékletűek.

A vakmerő nő – az egyik turista által közzétett videó tanúsága szerint – leguggolt a hatalmas gőzfelhőt eregető medencéhez, majd belemártotta a kezét. Ekkor szitkozódva felpattant és elsétált. A jelenetet a társa is végignézte, akárcsak a víztől biztos távolságban álló többi turista is.

A videóban hallani lehet, amint valaki leostobázza a vízbe nyúlkáló nőt, a felvétel készítője pedig úgy nevetgél, mint aki nem hiszi el, amit éppen lát.

Mint azt a Lad Bible megjegyzi, a múltban több ember is meghalt, miután beleesett a park egyik forrásába. Annak ellenére, hogy a Yellowstone Nemzeti Park hivatalos közleményben figyelmezteti a látogatókat a veszélyekre.

Rovatok