Index Vakbarát Hírportál

Egy vendég szúrta ki az óriási hullámvasúton lévő repedést, ami tragédiát is okozhatott volna

2023. július 2., vasárnap 16:31

Egy észak-karolinai vidámparkban az egyik látogató egy repedésre lett figyelmes a hullámvasút acél tartóoszlopán, amivel lehet, hogy sok ember életét mentette meg.

Jeremy Wagner a Facebookon tette közzé pénteken, hogy a Carowinds vidámpark Fury 325 giga hullámvasútján észrevett egy repedést, majd értesítette a hatóságokat, akik ideiglenesen leállították a pályát – írja a New York Post.

A Charlotte külvárosában található Carowinds szóvivője a Fox News Digitalnak elmondta, hogy a park karbantartó csapata ellenőrzi a hullámvasutat, amíg az zárva tart.

A biztonság a legfőbb prioritásunk. Átfogó biztonsági protokolljaink részeként minden hullámvasutat naponta ellenőriznek – így a Fury 325-öt is –, hogy biztosítsák megfelelő működésüket és szerkezeti épségüket

– tette hozzá.

A vidámpark honlapja azt írja, hogy a Fury 325 a „legmagasabb, leggyorsabb és leghosszabb óriás-hullámvasút Észak-Amerikában”.

A hullámvasút sebessége eléri a 153 kilométer per órás sebességet, csúcsmagassága 100 méter, amelyet egy 81 fokos lejtő követ.

Rovatok