Index Vakbarát Hírportál

Elkerekedett az orvosok szeme, amikor meglátták, mi akadt fenn a beteg nyelőcsövében

2023. július 6., csütörtök 06:42

Az orvosok megdöbbentek, miután felfedezték, hogy egy szingapúri férfi torokpanaszait egy nyolclábú puhatestű okozta, amely a beteg nyelőcsövében akadt fenn.

A meg nem nevezett beteg állítólag akkor vette észre először, hogy valami nincs rendben, amikor hányni kezdett az étkezés után, ahol polipot is fogyasztott. Az étkezőnek nyelési problémái is voltak, ami arra késztette, hogy meglátogassa a közeli kórházat.

Az orvosok CT-vizsgálatot végeztek, amely egy szupersűrű tömeget mutatott ki a férfi nyelőcsövében – írja a New York Post.

Az ezt követő oesophago-gastro-duodenoscopia (a nyelőcső-gyomor-nyombél tükrözéses vizsgálat) kimutatta, hogy egy csápos polip okozza a végtelenül kellemetlen tüneteket.

Miután a betolakodó eltávolítására tett kezdeti kísérletek sikertelenek voltak, az orvosok az endoszkópot a polip mellett a gyomorba navigálták, és visszahajlították azt.

Ezután csipesszel megragadták a lény fejét, és eltávolították a betegből. A peches páciens a műtét után két nappal már hazamehetett, miután fizikailag és lelkileg teljesen felépült.

Az emberek általában akkor halnak meg ilyen esetekben, amikor a tapadókorongok az étkező torkához tapadnak, és az áldozat megfullad, jegyzi meg az amerikai kiadvány. Ez a veszély fokozódik, ha mondjuk az állatot egészben eszik meg – írták.

Rovatok