Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktort szivárványos zászlóval fogadták a bécsi tüntetők

2023. július 7., péntek 17:57

A menekültügyekkel foglalkozó SOS Balkanroute Facebook-oldalán arról közölt bejegyzést, hogy Bécsben a „Szégyelljétek magatokat!” skandálással és szivárványos zászlóval fogadták Orbán Viktort és Alekszandar Vucsicsot. Ausztria, Magyarország és Szerbia az osztrák fővárosban tart csúcstalálkozót az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Mint ismert, az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar–osztrák–szerb csúcstalálkozóra utazott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken. A tárgyaláson Orbán Viktoron kívül Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök, valamint a külügyminiszterek, a belügyi és a rendőri vezetők is részt vesznek.

A kormányfő a csúcstalálkozón kijelentette, hogy Magyarország nem fogadja el a kötelező kvótákat és a menekülttáborok kiépítésére vonatkozó kötelezettséget, arra hivatkozva, hogy Magyarország nemcsak saját magát, de Európát is védi.

Az SOS Balkanroute Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy a magyar–osztrák–szerb csúcs idejére tüntetést szerveztek az osztrák fővárosba, ahol a „Szégyelljétek magatokat!” skandálással fogadták Orbán Viktort és Alekszandar Vucsicsot.

Nem hallgatunk, és nem feledkezünk meg az EU külső határain meggyilkoltakról, és hangosan vádoljuk az állami rasszistákat

– írta a menekültügyekkel foglalkozó Facebook-oldal. Néhány képet is megosztottak, amelyeken az látszik, hogy szivárványos zászlóval fogadták az országok vezetőit.

Rovatok