Index Vakbarát Hírportál

8 éve keresték eltűntként, mire kiderült, hogy végig otthon volt

2023. július 7., péntek 07:28

8 évig kerestek eltűnt személyként egy fiatalembert az Egyesült Államokban, Houstonban. Most kiderült, hogy az eltűntnek hit személy végig otthon volt a szüleivel.

Az akkor 17 éves Rudy Farias eltűnését 2015. március 7-én jelentette be az édesanyja. A fiatalt azóta is keresték a rendőrök, de most kiderült, hogy valójában el se tűnt.

A fiatalembert először a múlt héten ismerték fel páran egy templomban, ami nem kis meglepetést okozott. A rendőrség végül csütörtökön adott ki egy hivatalos közleményt, amelyben az áll, hogy

a most 25 éves fiatalember valójában már egy nappal a bejelentett eltűnés után visszatért a szülei otthonába, és azóta is velük élt.

Állításuk szerint Rudy Farias az utóbbi 8 évben többször kapcsolatba került a rendőrökkel, de mindig álnevet és hamis adatokat adott meg (akárcsak az édesanyja), ezért mostanáig ők is azt hitték, hogy nem került elő a fiatal. Miután most felismerték őt az utcán, a rendőrök meglátogatták, és ekkor mondta el nekik, hogy valójában már 2015. március 8-án hazatért a szüleihez. 

Mindezt értelemszerűen a közelben élők is látták. Az édesanyja viszont azt mondta nekik, hogy ő nem a fia, hanem az unokaöccse, és a fia még mindig nem került elő. A rendőrökkel ugyanezt közölte, több alkalommal is. 

Azt, hogy az édesanya miért tett így, a rendőrök sem értik egyelőre, és büntetőeljárást sem indítottak sem a fiú, sem az anya ellen – írja az NBC News.

Szexuális zaklatással is megvádolták az édesanyát 

Mindeközben egy helyi aktivista, Quanell Ralph Evans is tartott egy sajtótájékoztatót az ügyben, és ő azt állította, hogy szerinte Rudy Fariast szexuálisan zaklathatta az édesanyja. Utóbb az Independentnek is megerősítette, hogy valóban áldozatnak gondolja a fiatalembert. A rendőrség ez utóbbira mutató jeleket egyelőre nem talált.

A családról annyit még tudni lehet, hogy a fiatal édesapja egy rendőrtiszt volt, aki bűncselekmény gyanújába keveredett, és emiatt 2014-ben – tehát a fiú állítólagos eltűnése előtt egy évvel – öngyilkos lett. Rudy Farias ügye nagy port kavart a tengerentúli sajtóban, és könnyen lehet, hogy a következő napokban újabb fejleményei lesznek. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok