Index Vakbarát Hírportál

Halálra ítélhetik az El Pasó-i mészárlás elkövetőjét

2023. július 8., szombat 08:22

Az amerikai szövetségi bíróság kilencvenszeres életfogytig tartó börtönre ítélte pénteken Texasban azt a férfit, aki 2019-ben 23, többségében spanyol ajkú embert ölt meg gépkarabéllyal egy mexikói határ közeli hipermarketben.

Patrick Crusius februárban vádalku keretében elismerte bűnösségét csaknem 50 rendben elkövetett gyűlöletbűncselekmény vádjában, miután a szövetségi ügyészek elálltak a halálbüntetés kiszabásának indítványától.

A férfi ellen ugyanakkor Texas állam igazságszolgáltatási rendszerén belül még tart a büntetőeljárás, és ott akár halálra is ítélhetik.

Az állam ügyészei közölték, hogy a legsúlyosabb büntetés kiszabását szeretnék elérni. A szövetségi bíróság által kiszabott büntetés letöltését, amely ténylegesen életfogytig tart, egy szövetségi börtönben kezdi meg – közölte az MTI.

Rasszista indítékból lövöldözött az El Pasó-i merénylő

Ahogy az Index is beszámolt róla, Crucius 2019-ben több mint ezer kilométert autózott Dallas-közeli otthonából a mexikói határ menti El Pasóba, ahol egy hipermarketben célzottan latino emberekre nyitott tüzet, akik közül 23-at megölt.

Az eset az Egyesült Államok történetében az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözés volt.

Rovatok