Index Vakbarát Hírportál

Arra ébredtek az éjszaka közepén, hogy egy aligátor van a házukban

2023. július 9., vasárnap 06:23

Először azt hitték, hogy a kutyájuk tévésen riasztotta őket. De amikor egy kétméteres aligátort találtak a házukban, rögtön megértették, hogy az eb miért morgott éjnek évadján.

Don és Jan Schultz kutyájuk morgására ébredtek az éjszaka közepén. Először vaklármának tűnt, de néhány perccel később kiderült, hogy tényleg betolakodó van a házukban. Don felkapta a pisztolyát az éjjeliszekrényről, és kirontott a hálószobából, mondván: szembeszáll a betolakodókkal.

Az előszobában egy kétméteres aligátor várta.

„Amikor megláttam, hátraugrottam”– mondta a 62 éves Don Schultz a The Washington Postnak. 

Mint mondta, csak nemrégiben költöztek az aligátorok hazájába, Louisiana államba, és annak ellenére is meglepődtek a történteken, hogy tudták: az államban időről időre találkozni fognak a ragadozókkal, mivel házuk a Cajun-vidék szívében fekszik, nem messze a Mexikói-öböltől.

Azt azonban nem gondolták, hogy az otthonukban is látogatást tesz majd egy aligátor. A szokatlan vendégről videót is készítettek. 

Az aligátorok nagyon szeretik a kutyákat üldözni, valószínűleg követte a miénket a házunkba

– tette hozzá Don Schultz. A hatóságoknak végül sikerült befogniuk az állatot, amiről szintén videó készült. 

A házaspár a történteket követően egy mozgásérzékelő kamerát szerelt fel a hátsó ajtóra. A régi kutyaajtót is lecserélték egy olyanra, amely csak akkor nyílik ki, ha kutyájuk elektronikus nyakörve a közelben van.

Rovatok