Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztik a BBC botrányba keveredett műsorvezetőjét

2023. július 9., vasárnap 18:29

A vállalat kénytelen volt felfüggeszteni azt a férfi műsorvezetőt, aki információik szerint szexuális tartalmú fotókért fizetett egy kiskorú fiúnak. A cég nem tudta megvédeni dolgozóját az őt ért vádaktól.

A BBC műsorvezetője három éven keresztül fizetett a ma 17 éves tinifiúnak szexuális tartalmú képekért és performanszokért. A férfi évi 35 000 angol fontot fizetett a kiskorúnak, amelyből az kokaint vásárolt – írja a The Guardian.

A BBC a botrány kitörése után azonnal lépett, és a fokozódó feszültség következtében egyből felfüggesztették a műsorvezetőt. Szóvivőjük úgy fogalmazott:

A BBC komolyan veszi a vádakat, és szilárd belső eljárásokkal rendelkezik az ilyen vádak proaktív kezelésére.

Kiemelték, hogy az ilyen ügyeket komolyan kell venni, és minden esetben foglalkozni kell velük diszkréten és effektíven. 

Már korábban értesültek a vádakról 

A BBC elmondta, hogy az első vádak már májusban elértek hozzájuk, azonban csak múlt hét csütörtökön élesedett ki annyira a helyzet, hogy már nem hagyhatták figyelmen kívül a kialakult szituációt a vezetők.

A médiavállalat azt az ígéretet tette, hogy mindenképpen frissíti információit, és naprakészen tartja olvasóit, nézőit az üggyel kapcsolatban.

Rovatok