Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely bejelentette, mire fordítják a Lánchíd kandelábereinek eladásából befolyó összeget

2023. július 9., vasárnap 11:54

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ukrajnai látogatásakor átadta Beregszász kórházának és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedeznek majd. A főpolgármester emellett átadott egy szegecset is a Lánchídból Babják Zoltán beregszászi polgármesternek.

Mint arról már írtunk percről percre frissülő háborús cikkünkben, Karácsony Gergely főpolgármester februári látogatása után szombaton ismét Beregszászra utazott Babják Zoltán polgármester meghívására.

Részt vettem a »Megtörhetetlenség 500 napja« rendezvénysorozaton, és szimbolikusan átadtam a testvérvárosunk kórházának és a frontról hazatérők rehabilitációjára szánt fővárosi adományt, amelyet a Lánchíd régi kandelábereinek elárverezéséből fedezünk

– írta a főpolgármester közösségi oldalán.

Hozzátette, hogy egy személyes ajándékkal is meglepte Babják Zoltánt, aki egy szegecset kapott a Lánchídból. Karácsony Gergely ezzel szeretné kifejezni azt a szolidaritást, ami szegecsként összetartja városaikat a „háború által szétszakított világban”.

Elárverezték a Lánchíd kandelábereit

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. néhány nappal ezelőtt bocsátotta árverésre a Széchenyi lánchíd 14 kandeláberét.

A kiírás szerint az árverésen az vehet részt, aki július 31. 15 óráig kiveszi az árverési dokumentációt, elfogadja az abban foglaltakat, majd beadja a regisztrációs dokumentációt augusztus 2. 10 óráig, illetve kifizeti a 200 ezer forint összegű árverési biztosítékot augusztus elsejéig.

A kandeláberekre elektronikus árverésen lehet licitálni augusztus 14-én 10 órától.

A kandeláberek összetétele változó – vannak komplett és csak lámpatestből és oszlopból álló, rövid példányok is. Az árak ugyancsak széles spektrumon helyezkednek el, többek között aszerint, hogy a kandeláber díszített-e. A minimális vételárak nettó 675 ezer és 1,1 millió forint között mozognak.

Rovatok