Index Vakbarát Hírportál

Houdinit megszégyenítő módon szökött meg egy férfi a börtönből

2023. július 9., vasárnap 16:56

Egy „Houdinit megszégyenítő képességekkel” rendelkező feltételezett gyilkos megszökött egy pennsylvaniai börtönből úgy, hogy edzéshez használt eszközökre mászott fel. Több államot átfogó hajtóvadászat indult ellene.

Michael Burham csütörtökre virradó éjszaka szökött meg a hatalmas erdő közelében lévő warreni börtönből. A lakosságot felszólították, hogy legyenek éberek, és jelentsék a gyanús személyeket − írta meg a BBC

Utoljára narancs-fehér csíkos kezeslábast (az Egyesült Államokban ez az általános rabruha a börtönökben − a szerk.), műanyag papucsot és a börtönben viselt kék farmerdzsekit látták rajta.

A tisztviselők szerint a börtönben péntek reggel vették észre az eltűnését. A berendezésre felmászva, majd egy fémtetőn keresztül kijutva sikerült megszöknie. Ezután ágyneműket használt, amelyeket összekötött, hogy leereszkedjen a tetőről.

Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy bárki is segítene neki, de ismeri a területet, komoly túlélőkészségekkel rendelkezik

− mondta Cecile Stelter, Warren megye szóvivője.

A börtön a New York állambeli Jamestowntól mintegy 28 kilométerre, a pennsylvaniai határ közelében, az Allegheny Nemzeti Park közelében található. Az erdő területe mintegy 515 ezer hektár.

A terület átvizsgálása még zajlik, és alapos nyomozás folyik az ügyben

− közölte a rendőrség pénteken egy Facebook-bejegyzésben.

Hozzátették, hogy kutyákat, drónokat, repülőgépeket és terepjárókat használnak a kutatásban. A lakosokat felszólították, hogy zárják be az ajtókat, maradjanak otthon, és ne lépjenek kapcsolatba a gyanúsítottal, ha látják őt.

Korábbi tettei alapján veszélyesnek tartják, és arra kérik a lakosságot, hogy ne közelítsék meg, de ha bármi szokatlant látnak, hívják a 911-et

− mondta Stelter.

A 34 éves Burhamet gyújtogatás és betöréses lopás vádjával tartották fogva, és egy helyi nő meggyilkolásával is meggyanúsították. Nemi erőszakkal, jogtalan fogva tartással és több más bűncselekménnyel vádolták meg.

Májusban négynapos hajtóvadászat után Dél-Karolinában tartóztatták le. Az után vették őrizetbe, hogy két ember felhívta az FBI-t, mondván, hogy elrabolta, majd Pennsylvaniából North Charleston városába vitte őket.

Rovatok