Index Vakbarát Hírportál

Több mint ezer járatot törölt az ismert légitársaság

2023. július 10., hétfő 20:19

Az EasyJet 1700 járatot kénytelen törölni a nyári szünetben a légiforgalmi irányítók sztrájkjai, valamint az orosz–ukrán háború miatti légtérzár miatt.

Az EasyJet légitársaság több riválisához hasonlóan jelezte, hogy az európai légiforgalmi irányítói sztrájkok és az orosz–ukrán háború miatti légtérzár következtében kénytelen cselekedni és törölni járatai egy részét – írja a Sky News.

A légitársaság törölt járatai a nyári utazások 2 százalékát teszik ki, és akár 180 000 ügyfelet is érinthetnek. Úgy tudni, hogy az érintett utasok 95 százalékát már áthelyezték másik járatra.

Amint azt az Eurocontrol megállapította, az egész iparág kihívásokkal küzd ezen a nyáron, mivel az ukrajnai háború miatt a légtér szűkebbé vált, ami soha nem látott késésekhez, valamint további lehetséges sztrájkokhoz vezethet.

Ezért néhány megelőző kiigazítást végeztünk: összevontunk járatokat Gatwicken – ezzel segítünk enyhíteni a külső kihívásokat az utazás napján ügyfeleink számára –, valamint továbbra is több mint 90 000 járatot üzemeltetünk ebben az időszakban. Minden érintett ügyfél számára biztosítjuk az átfoglalás vagy a visszatérítés lehetőségét

– nyilatkozta az EasyJet szóvivője.

Rovatok