Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk szerint az orosz győzelem a valószínű egy elhúzódó háborúban

2023. július 10., hétfő 15:36

Ukrajna további területeket veszíthet, ha ellentámadása kudarcba fullad – közölte Elon Musk a Twitteren.

„Ha egy ukrán offenzíva súlyos veszteségekkel járna, akkor az utána indított orosz ellentámadás sokkal több területet foglalna el. Ezért nem volt eddig nagyobb offenzíva” – magyarázta a világ egyik leggazdagabb üzletembere.

Elon Musk szerint Oroszország „megnyerne egy kimerítő háborút”, mert csapatai létszámfölényben vannak az ukrán erőkkel szemben. Vagyis úgy gondolja, hogy az orosz hadsereg győzelmi esélye nagyban megnő, ha elhúzódik a háború.

Az orosz védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy az ukrán fegyveres erők június 4. óta sikertelen kísérleteket tesznek egy ellentámadásra, írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára június végén úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna 13 ezer katonát vesztett az ellentámadás kezdete óta.

Putyin szerint az ukránoknak nincs esélyük a győzelemre

Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig hangsúlyozta, hogy az ukrán hadsereg semmilyen területen nem ért el sikereket.

Az orosz vezető a júniusban megtartott szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az ukrán ellentámadásról is kifejtette a véleményét.

Egyes ukrán egységek elérték az orosz frontvonalat, de visszaszorították őket. A veszteségeik nagyon magasak, Ukrajna 186 harckocsit és 417 fegyveres járművet veszített. Úgy vélem, hogy az ukrán hadseregnek nincs esélye a sikerre

– mondta az elnök, írta a The Telegraph.

A háború fejleményeit hétfőn is percről percre közvetítjük ebben a cikkünkben.

Rovatok