Index Vakbarát Hírportál

A Depeche Mode magángépével érkezett a NATO-csúcsra a luxemburgi kormányfő

2023. július 12., szerda 15:07

A luxemburgi NATO-delegáció erősen meglepte a Vilniusban tartózkodó újságírókat. A kis nyugat-európai ország küldöttsége ugyanis egy olyan repülővel landolt, amelyre egy hatalmas, vörös koponya volt festve. Meglehetősen merész és váratlan húzás a nagyjából Nógrád vármegye méretű államtól.

Mint kiderült, Luxemburg NATO-küldöttsége azzal a géppel érkezett a litván fővárosba, amellyel a népszerű újhullámos banda, a Depeche Mode utazik jelenleg is zajló világturnéja állomásai között. A zavart az okozta, hogy a gépen továbbra is látható a zenekar logója.

De egyáltalán miért ezzel érkezett a miniszterelnök?

A luxemburgi hadsereg megpróbált magángépet foglalni Xavier Bettelnek és csapatának az Európai Légi Szállítási Parancsnokságon. Azonban nem jártak sikerrel, mivel a nemzetközi esemény miattmár nem tudtak nekik szabad repülőt biztosítani. Így jött a képbe a brit zenekar, akik hajlandók voltak bérbe adni sajátjukat a miniszterelnöknek – írja a luxemburgi RTL.

A Depeche Mode öt év kihagyás után jelenleg világturnén vesz részt, ahol új albumukat, a Memento Morit népszerűsítik. A NATO csúcstalálkozójának idején Rómában lépnek fel.

Rovatok