Index Vakbarát Hírportál

Egy fagyasztóban találták meg a Thaiföldön eltűnt német üzletembert

2023. július 12., szerda 12:40

Brutális gyilkosságról tájékoztatta a sajtót Nong Prue város rendőrkapitánya. A Thaiföldön egy hete eltűnt német üzletember holttestére egy helyi családi ház fagyasztójában találtak rá, feldarabolva. Hans Peter Mack számlájáról nagy mennyiségű pénzt vettek ki a napokban, ami a nyomozók szerint kapcsolódhat a bűntényhez.

Az áldozat már több éve Pattayán élt helybéli feleségével és ingatlanügynökként dolgozott. Eltűnését követően az első baljós jel az volt, amikor az autóját üresen találták egy társasház parkolójában. A rendőrség a Mercedesben oldószer nyomait mutatta ki, amely akár a bizonyítékok eltüntetését is segíthette. A 62 éves férfi családja korábban 86 ezer eurónak megfelelő thai bátot ajánlott fel annak, akinek tudomása van az üzletember hollétéről.

A hatóságok a hét elején, helyi idő szerint este tizenegykor bukkantak a holttestre, előzetesen elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit. A helyszíni szemléből egy komolyabb médiaesemény bontakozott ki, ugyanis

az egyik thai TV-társaság élőben közvetítette, ahogy a szakértők átkutatnak egy zsákot, amit az áldozat mellett találtak.

A zsákban egy láncfűrész és egyéb, feltehetően a bűnelkövetéshez használt tárgyak voltak. Majd a letakart holttestet és a fagyasztót – amelyből kiemelték – kitolták az épületből.

A nyomozás még kezdeti szakaszában jár. Mind a gyilkos személye, mind az indíték egyelőre rejtély. A thai rendőrkapitány szűkszavúan, de úgy fogalmazott, hogy német és thai nemzetiségű gyanúsítottakkal is számolnak. A legfrissebb hírek szerint közben letartóztattak egy nőt, aki állítólag utoljára látta az eltűnt üzletembert.

Rovatok