Index Vakbarát Hírportál

Leonardo DiCaprio egyedi oktatással harcolna a klímaváltozás ellen

2023. július 13., csütörtök 21:31

Leonardo DiCaprio Oscar-díjas színész ösztöndíjprogramokat adna, és az éghajlattal kapcsolatos oktatást támogatja az UCLA-n működő általános iskolában, amelynek egykor maga is a diákja volt.

A Leonardo DiCaprio ösztöndíjalap és a Climate Justice Education elnevezésű program a következő tanévben indulna az UCLA Lab Schoolban.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy ebbe az általános iskolába járhattam egy ösztöndíjprogram keretében. Az intézmény alaposan átformálta a világnézetemet, amiért nem lehetek elég hálás” – nyilatkozta DiCaprio az Associated Pressnek.

„Büszke vagyok arra, hogy átadhatom tapasztalataimat, és hozzájárulhatok egy olyan program létrehozásához, amely hatalmas lehetőség azoknak a diákoknak, akik a jövőben érdemben kívánnak tenni a klímaváltozás negatív hatásai ellen” – tette hozzá a hollywoodi színész.

Az iskola célja, hogy innovatív oktatást biztosítson a 4 és 12 éves kor közötti diákok számára.

Az intézmény külsős oktatókat is vár.

DiCaprio ösztöndíjalapja anyagi támogatást ad a rászoruló diákoknak, amivel nem titkolt célja, hogy sokszínűséget adjon az intézménynek. A hollywoodi színész még gyerekként, az 1980-as években végezte az UCLA-n tanulmányait, ahol jelenleg a diákok 40 százaléka szorul anyagi támogatásra.

Ez az ösztöndíjalap sok gyermek számára biztosít hozzáférést az UCLA Lab Schoolhoz, ahogy Leónak is annak idején

– nyilatkozta dr. Eric Esrailian, az UCLA Egészségtudományi Tanszékének professzora, DiCaprio régi barátja.

Ennek a teljesen egyedi klímanevelési programnak az a célja, hogy a tanulókat az óvodáskortól egészen a hatodik osztályig oktassa az éghajlatváltozás tudományágaira, valamint a kezeléséhez szükséges klímapolitikára és szervezésre. Az iskola kezdettől fogva törekedett arra, hogy az oktatás a Los Angeles-i egyetemi campuson, a természetben történjen, törekedve a minél gyakorlatiasabb megközelítésre.

A 48 éves Leonardo DiCaprio már hosszú ideje jelentős szószólója a klímaváltozás elleni küzdelemnek.

„Kezdettől fogva intézményünk célja, hogy minél több fiatal részesüljön magas színvonalú oktatásban, és hogy ezzel ráébresszük az embereket bolygónk megóvására” – nyilatkozta Gene Block, az UCLA dékánja.

A Titanic és a Volt egyszer egy Hollywood… című filmek sztárja legközelebb a Martin Scorsese által rendezett, Megfojtott virágok című filmben fog felbukkanni.

Rovatok