Index Vakbarát Hírportál

Levágott emberi ujjat küldtek a francia elnöknek

2023. július 14., péntek 15:13

Francia sajtóértesülések szerint egy pszichiátriai problémákkal küzdő személy egy levágott ujjdarabot küldött el postán Emmanuel Macron francia elnöknek rezidenciájára, az Elysée-palotába. Ugyan az elnöknek küldött leveleket egy hatvanfős csapat ellenőrzi, ez a „meglepetés” mégis eljutott Macronhoz.

A Paris Match francia oldal írása szerint rendőrségi vizsgálat indult, miután valaki egy levágott ujjdarabot küldött az elnöki rezidenciára, az Elysée-palotába, amelyet Emmanuel Macron francia elnöknek címeztek.

Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az ujjbegy a levél szerzőjéhez tartozik, akiről úgy vélik, hogy pszichiátriai problémákkal küzd. A francia portál megjegyzi:

tébolyult szövegű, illetve fenyegető leveleket, valamint bizarr tárgyakat gyakran küldenek az Elysée-palotába.

A lap szerint az Elnöki Levelező Szolgálatban (SCP) hatvanan dolgoznak. Nekik az a nehéz feladatuk, hogy átválogassák ezeket a leveleket és csomagokat, illetve megbizonyosodjanak arról, hogy nem tartalmaznak-e veszélyes anyagokat.

Az évek alatt elküldött szokatlan küldemények között azonban egy emberi ujj kétségtelenül az első, és remélhetőleg az utolsó is

– jegyzi meg a Paris Match.

Rovatok