Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan fény derülhet az igazságra az ufókról

2023. július 15., szombat 10:29

Az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága hamarosan meghallgatást tart az azonosítatlan repülőtárgyakról, vagyis ufókról – közölte a testület egyik republikánus tagja az NBC Newsszal.

Tim Burchett, a képviselőház tennessee-i tagja elmondta, a bizottság még nem áll készen arra, hogy nyilvánosan bejelentse a meghallgatás időpontját, de hozzátette, várhatóan „a hónap vége felé” kerül rá sor.

A törvényhozó megjegyzései néhány órával azután hangzottak el, hogy a szenátus többségi vezetője, Chuck Schumer és Mike Rounds szenátor módosító indítványt nyújtott be, amely létrehozná az ufókkal kapcsolatos feljegyzések titkosításának feloldásával megbízott felülvizsgálati bizottságot.

Bár az ufók a gyakran a földönkívüliek szinonimái, a Pentagon 2021-ben kiadott első jelentése nem talált bizonyítékot arra, hogy az azonosítatlan objektumok földönkívüli életre utalnának. A védelmi minisztérium 2021 márciusa óta legalább 366 új jelentést kapott ufókról, és ezek mintegy fele léggömbnek vagy drónnak tűnik – írja a lap kormányzati jelentésekre hivatkozva.

Rovatok