Index Vakbarát Hírportál

A nyugat-magyarországi lakosság számára a bécsi repülőtér gyorsabban lesz elérhető, mint a budapesti

2023. július 16., vasárnap 07:03

Szombaton jelentette be az osztrák államvasút, hogy megindul az új vasúti fővonal kiépítése, ami a bécsi nemzetközi repülőtérhez vezet majd az ország Bruck an der Leithaból.

Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója írta meg a Facebookon, hogy az Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) osztrák államvasút 2023. július 15-én bejelentette, megindul a vasúti építkezés Bruck an der Leitha és a bécsi Schwechat nemzetközi repülőtér közötti.

Ez azt jelenti, hogy az új pályán – ami teljes egészében zöldmezősen épül majd ki – a Budapest, Győr, Pozsony felől érkező, és Bécsbe tartó vonatok Bécs előtt elérik a nemzetközi repülőtér alatti vasútállomást – írja Vitézy, hozzátéve azt is, hogy így Nyugat-Magyarország a bécsi repülőteret gyorsabban éri majd el, mint a budapestit.

Az osztrák beruházás messze túlmutat a lokális részérdekeken, a bécsi repülőtér az európai versenyképességen, az összeurópai logikán és a légi és a vasúti hálózati összekapcsoltságon igyekszik javítani.

– írja a volt vezérigazgató.

Szerinte szomorú azt látni, hogy mindezekhez képest Magyarországon évek óta tervben lévő, és az EU által már támogatott vasúti előkészítések leállításáról és nem megépítéséről van szó.

Rovatok